Vad kan man förvänta sig under en hundmassage?

Massage för husdjuret är inte något de flesta rutinmässigt köper, utan det kan anses vara en lyxvara de flesta någon gång bokar, både för att ge hunden en massage men också för att ge sig själv en massage. Många hundmassörer erbjuder nämligen både en massage åt husse eller matte och en åt hunden, samtidigt.

Men vad kan man förvänta sig med en hundmassage? Och hur mycket kan tjänsten kosta? Detta försöker vi besvara i detta inlägg.

Att boka en massage åt hunden

Det är inte svårt att boka en massage åt hunden. Allt sker online eller per telefon och är inte svårare än att kontakta massören för att boka en tid.

Ett enkelt sätt att hitta hundmassörer är att använda Google för att söka efter massörer i området, välja ett företag som verkar intressant och ringa upp dem för att boka en tid.

Hur mycket brukar en hundmassage kosta?

En vanlig massage för människor brukar vanligtvis kosta mellan 500 och 900 kronor per timme. Man bokar antalet timmar och massagetypen man vill ha. Självklart finns det såväl dyrare som billigare massagetyper.

Normalt brukar en massage pågå i en och en halv timme, men kan självklart skilja sig åt beroende på massagetyp och massagefirma.

För husdjur brukar priserna vara likadana.

Det finns även hundmassörer som erbjuder delbetalning, eller prenumerationer där man får ett visst antal massagetillfällen per månad och kan nyttja dem som man vill. Än en gång skiljer det sig naturligtvis åt mellan olika massagefirmor. För den som inte vill betala direkt finns det även finansieringslösningar som, till exempel, delbetalning med Svea, Klarna eller kanske Lendify.

Vad man kan förvänta sig i en hundmassage

Precis som vid massage för människor så kan man förvänta sig det vanliga med en hundmassage. Hunden ges en behandling som de kommer att njuta av. Hundens muskler, ben och kropp masseras, precis som för en människa, och massören tar sin tid med att se till så att hunden är belåten när massagen är över.

I många fall kan även husse eller matte få en massage samtidigt som hunden får sin. Båda massagen vara då lika länge och man blir klar samtidigt.

Resultatet är en pigg och glad hund, likväl en pigg och glad hundägare, och en potentiellt bra start på helgen.