Weird Science
The Weird Science Club

2007-09-26

Medarbetare:

Kristofer Ahlström

Skribent

Exilgotlänning som skriver för Café, DN, ArtLover och Aftonbladets kultursidor. Musikrecensent på Café. Har fått kompismail från Jean-Claude Van Damme.

Teresa Axner

Skribent

Studerar socialpsykologi i Uppsala, har tidigare pluggat litteratur- och teatervetenskap. Har jobbat som dramatiker och regissör för fria teatergruppen Kultureliten, gått filmskola i Kanada, ströjobbat som PA för produktionsbolag samt vunnit pris som »enskilda person som gick mest på bio i Västerås«.
Egen blogg: roleplayingissogay.blogspot.com

Magnus Blomberg

Skribent

Skriver och författar mest om film. Besöker årligen filmfestivalen i Sitges och dras till udda filmer som kanske ser bättre ut än vad de egentligen är. Har gett ut boken Äkta skräck och skrivit för Arbetare, Eskapix samt nedlagda Cinema.
Hemsida: www.magnusblomdahl.se

Martin Degrell

Skribent

Kulturjournalist och kritiker, skriver om film och teve i Plaza Magazine och andra svenska tidningar samt är redaktör för den akademiska filmtidskriften Film International.
Egen blogg: degrell.blogspot.com

Caroline Hainer

Journalist

Skriver om film, nöje och skönhet i tidningar som Icon, Plaza och A Perfect Guide. Författare till romanen Inte helt hundra. Har sett en person halka på ett bananskal.
Egen blogg: www.jazzhands.se

Kjell Häglund

Chefredaktör och skribent

Redaktionschef på Residence och grundare av Weirdscience.se. Skriver om film, teve och annan popkultur i Dagens Nyheter, Expressen, GöteborgsPosten, Axess och Magazine Café; krönikör hos bland andra Journalisten, City, Metro Teknik och Filmnyheterna.se.
Egen blogg: biljardakademien.blogspot.com

Magnus Häglund

Art Director och skribent

Grafisk formgivare och illustratör bosatt i Visby. Publicerade för evigheter sedan seriealbumet Vill någon väl och gör då och då musik under namnet Doubleheader. Har fått brev från David Attenborough.
Egen hemsida: magnus.haeglund.se

David Hylander

Skribent

Frilansjournalist och webbredaktör. Redaktör för Musikmagasinet Novell och tevekritiker i Hallands Nyheter och Hallandsposten.
Twitter: davidhylander

Christina Kennedy

Skribent

Journalist. Chef för temaredaktionen på Dagens Medicin. Har pluggat film i Québec, kört taxi i Budapest (en gång) samt bevakat Nobelfesten (två gånger).
Twitter: kennedianskt

Gunnar Kihlstedt

Skribent

Lätt manisk tonåring som har svårt att få det där med intresse och faktiskt tittande att gå ihop. Han ser det som ett straff från ovan. Skriver inte för något annat. Bloggar inte heller. Behöver pengar. Hans VHS av Jönssonligan dyker upp igen börjar bli sliten. Vill se mer avancerade grejer. Kan quota Jarl Borssén bättre än The Dude.

Ida Kjellin

Skribent

Har eget produktionsbolag och gör framför allt tv för barn. Tycker att ingenting slår en riktigt bra high schoolserie och åkte en gång till USA bara för att få tag på Freaks and Geeks-boxen.
Egen blogg: jagtittarpatv.blogspot.se/

Johanna Koljonen

Skribent

Skribent, programledare och kritiker, särskilt inom film och rollspel. Studerar kognitiv semiotik vid Århus universitet. Manusförfattare till mangaserien Oblivion High.
Egen hemsida: johannakoljonen.com

 

Anna-Karin Linder

Skribent

Teaterpedagog och TV-entusiast som älskar collegedrama, sleeze, känslosamma män med vapen och Buffy the vampire slayer. Jobbar med spelkonstruktion och pedagogiska rollspel för grundskolan.
Egen blogg: kalashnicore.wordpress.com

Twitter: Kalashnicore

Hynek Pallas

Skribent

Kulturjournalist, filmkritiker och doktor i filmvetenskap vid Stockholms universitet. Redaktör och reporter på Bergmans Video i SVT (premiär hösten 2012). Skriver regelbundet i Svenska Dagbladet.
Egen blogg: hynek.pallas.se

Per Perstrand

Skribent

Bibliotekarie, skribent och redaktör på Dieselverkstadens bibliotek i Sickla. MC på Stockholms Filmquiz. Avdankad biografmaskinist. Har lett en John Lithgow-fanclub. Kallad »tjock« av Johan Croneman.
Egen blogg: conie.blogspot.com Twitter: perperstrand

Julia Skott

Skribent

Journalist, bloggare och filmvetare. Har en magisterexamen i romantiska komedier och älskar ordvitsar.
Egen blogg: juliaskott.wordpress.com

Jimmy Svensson

Skribent

Falköpingskille som tidigare jobbat inom psykiatri och skola. Nu på jakt efter nytt jobb. Har, med ett allmänt osunt förhållande till tevetittande, misslyckats otaliga gånger med att bli av med sitt polisproceduralsberoende. En gång retweetad på twitter av Piers Morgan efter en diskussion om skandinavers kärlek till träd.

Philip Teir

Skribent

Tjänstledig kulturchef på Hufvudstadsbladet i Helsingfors, författare, senast utkom novellsamlingen ”Akta dig för att färdas alltför fort” (2011).

Stefan Wesley

Webmaster

Släktforskande skivbolagsdirektör och kommunaltjänsteman som dessutom driver den tekniska utvecklingen för Weirdscience.se.
Egen länk: bendirecords.com

Daniel Åberg

Skribent

Frilansande kultur- och teknikjournalist samt författare, gav senast ut föräldraboken ”När två blev tre” (2012). Drev i internets barndom den populära men numera insomnade tv-bloggen 43 minuter. Egen blogg i dag: danielaberg.se