Weird Science
Uselt, Jon Stewart!

2008-01-09  

stewartnorris.jpgSå var även Jon Stewart och Colbert i gång och bådas comebackshower kändes, utan författare, som undermåligt dvd-extramaterial. Ett par skratt, en del charm, men mest gäspade man och tittade på klockan.

Tack vare skådespeleriet och maneren skapade ändå Colbert Report stor trivsel (om än mest på äldre meriter, inte minst i kollageklippform), men Stewart var det värre med. Ett tag, under måndagsavsnittet, kände man sig som strejkforskaren i gäststolen – efter att ha svarat »tja, vad tycker du att jag ska svara på det, Jon?« på näst sista frågan förblev han bara tyst efter sista frågan och Stewart såg för ett ögonblick nästan Leno-vilsen ut.

Och att han dessutom körde exakt samma inringning av Chuck Norris bakom Huckabee som Conan gjort flera dagar tidigare var bara för billigt. I synnerhet som Conan ju ändå hade sin gamla »Walker Texas Ranger«-spak att hänga upp det på, och Stewart inte ens adderade någon poäng utan bara vrålade »Chuck Norris!«. Colbert gjorde åtminstone en helt egen, och typiskt colbertsk, vinkling på samma tema (ansiktena-bakom-kandidaterna-fotografier).

I lika hög grad som det framgått att Jay Leno inte är någon författare märks det att just Colbert och Conan är bästa skriblers av övriga – men med Conan i egen särklass.

Late Night with Conan O’Brien börjar ju nästan kännas precis som vanligt, vilket är imponerande.

[2008-01-09 12:59]
Velvet

Jag irriterade mig på att man aldrig fock höra vad David Frum hade att säga om Ron Paul.

[2008-01-09 13:19]
David

Lettermans rakning som slutade med en sargad Dave var riktigt svag tv, som Hanks sa, det var vad man kunde vänta sig av shower utan manus, när Hanks bar hela det programmet började man ju nästan undra om inte Conan klarar sig bättre utan manus, än Letterman gör med.

[2008-01-09 13:29]
Martin

Det mest retliga med Stewart var hans digs åt WGA och hans gnäll om att han inte kunnat fixa en deal √ɬ† la Letterman. Reality check: du äger inte ditt program, det gör Viacom!
Colbert hade åtminstone en snygg inledning, och var mer konsekvent programmet igenom. Men det är svårt att hävda att ingen av dem ”skrev” något material.

[2008-01-09 14:06]
Philip

Åh Conan… Chuck Norris-grejen var så fin, hur han byggde upp det, att han legat framför teven och smörjt in sig, som vanligt, och sedan sett Chuck Norris stå bakom Huckabee, och att han tolkade det som att det var hans förtjänst att det gått som det gick i Iowa. ”First the president of Finland, now this!” Ett litet ögonblick trodde man ju faktiskt att Conan påverkade det finska presidentvalet häromåret, när han gjorde sketcher om det varje kväll. You can’t buy publicity like that.

[2008-01-09 17:10]
Prettoghettot

har aldrig varit något större fan av jon stewarts show. tycker ofta att det känns så orelevant det han säger, även om gästerna ibland är ena rikttiga ägg. tur att inte sverige försöker ta efter detta dock. blotta tanken av lennart ekdal sitta där och pressa svar ur gustav fridolin och marianne rundström… nej tack.

[2008-01-09 17:41]
Velvet

Min favorit är Keith Olbermann, ingen kan dissekera en människa som honom. Dessutom är hans fejd med O’Reilly mycket underhållande. Det känns som mobbaren och retstickan motvarandra.

[2008-01-09 22:10]
Kjell

Har aldrig kollat in Olbermann närmare, mer än när han själv gästat Letterman etc. Dags nu! Tack för tipset.

[2008-01-09 22:16]
Velvet

http://www.youtube.com/watch?v=IN__q9s4GOg

Detta är en av de roligare Olbermanns, även när han går igenom Waterboarding är bra.

[2008-01-09 23:46]
christoffer

måste dock säga att senaste avsnittets lilla Rudy/11 september-grej va i klass med det man brukade få se i manusavsnitten från förr, tyvärr så varade det bara i typ två minuter.

[2008-01-12 17:21]
gusten

Velvet: Vari består egentligen det roliga? Olbermann är ju, med rätta, asförbannad. En del lustiga formuleringar finns ju där, men knappast något att flabba åt..

[2008-01-12 19:06]
eff

Tyckte bland det roligaste den här veckan på A Daily Show var när Rob Riggle stod och käkade en macka mitt i allt.

Håller med om att Conan imponerat. Att Leno aldrig varit något mer än en lismande manusdriven positivhalare är jag förvånad att inte fler märkt redan långt tidigare. Undrar lite hur han är som ståuppare.

[2008-01-13 09:55]
Weird Science » Inifrån strejken

[…] WGA och producentditon AMPTP fortfarande stå långt ifrån varandra. Som vi tidigare rapporterat är nu samtliga sena talkshows tillbaka i rutan – Letterman och Ferguson med sina författare, […]

[2008-01-14 13:35]
per

Tyckte den här grejen med skrivarlös Jon Stewart var kul:
http://www.alternet.org/blogs/video/73522/