Weird Science
Project Runway räddar mitt i tevetorkan

2007-12-18  

project.jpgEftersom jag en gång varit en hårt målmedveten elvaåring som sydde kläder till min systers barbiedockor har jag alltid varit barnsligt förtjust i Project Runway.

Och säsong fyra har startat hur fabulöst som helst.

Frågan är egentligen: vem behöver manusförfattare?

När man klarar sig så bra med två eller tre återkommade nyckelrepliker (»make it work«, »I’m concerned«) och en miljon kosmetikaföretag som ändå kräver att integreras i handlingen (»hey, kan du hämta väskan från Bluefly.com-hyllan? Tack!«).

Det enda jag saknar i år är en kandidat av Jay-kaliber, men det kanske ger sig så småningom. Just nu vill jag bara att Elisa ska åka ut, hon som spottar på sina kläder för att markera var hon ska klippa. Gross, det gjorde inte ens jag.

[2007-12-18 07:00]
Vera

Jag hoppas du har koll på ProjectRunway Canada, vars säsongsfinal visas i veckan. Det är hur bra som helst! Iman är programledare, vass som fan och med en urskön afrikansk brytning. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om den kanadensiska versionen av Tim och hans osannolika ansiktsbehåring, de charmiga deltagarna och den underbara kanadensiska dialekten (hos vissa deltagare utblandad med en chic fransk accent).

[2007-12-18 07:46]
Philip

Låter som att julhelgen är räddad, tack för tipset!

[2007-12-18 16:03]
David

Åh, hade missat att det dragit igång igen, tack för tipset!

Snart måste ni skriva om Extras också, blev alldeles rörd av julavsnittet.

[2007-12-18 21:16]
Eveliina

du räknar inte carry on som en catchfrase då? då i en mening som ” designers, you have fime minutes left. carry on!” följande satir tycker jag själv är fullkomligt ljuvlig….http://www.youtube.com/watch?v=upVwAqCM7fg

[2007-12-19 22:07]
√Ü’redrik

gratulerar till en bra recension i Svenskan förresten. Eller säger man så?

[2007-12-20 01:18]
Philip

Tack! Jag vet att det här absolut är fel forum att diskutera det här – men var det faktiskt en bra recension? ”Med viss charm”? Jenny Tunedal skrev i alla fall fint i aftonbladet idag.