Weird Science
Det svänger på CTU

2006-01-17  

Skarpsynta electronica-musikanter hajade säkert till framför 24-premiären, när CTU gjorde vad som måste kallas för en »enhanced remix« av övervakningsbandet där Jack Bauer skulle ha fastnat. Nederst på datorskärmen syns nämligen kontrollpanelen från svenska musikprogrammet Reason! Den skärpta videobilden processas uppenbarligen fram i 120 bpm.
Själv kan jag inte hitta den här funktionen i Reason. Är det för att jag inte uppgraderat till 3.0 ännu? Eller sitter det betatestande musiknördar på CTU? Tips mottages tacksamt.

[2006-01-18 12:00]
Måns

Jag blir mycket ledsen och upprörd över detta! 24 har en enorm budget, en av världens största TV-succéer, dom borde kunna ge en bättre illusion av trovärdighet när det gäller software på CTU. Buhu, det här var värre än en spoiler för mig!

[2006-01-18 14:21]
L.D.

Man undrar varifrån de "lånat" resten av sina innovativa program! Men man fick iallafall se en äkta iMac-skärmdump inkl. IP-nr i episod 2. Tänk vad det adderrar till trovärdigheten var gång man får se ÄKTA app’s och skärmutseenden i dramaserier.

[2010-02-07 11:25]
Weird Science » Inför 24-Sverigepremiären (1): Mellan mänskligt och maskinellt

[…] CTU alltid lyckas zooma in tydliga ansiktsbilder ur korniga satellitfoton – de kände ju direkt igen det som ett välkänt svenskt datorprogram för […]