Weird Science
Sol, salta bad och lite brottslighet

2013-06-26  

Jag är helt besatt av Graceland. För er som inte hängt med så är det en polisserie som utspelar sig i LA. Nu tänker ni The Shield, Southland och andra grisiga polisserier om våldets USA, där sammanbitna och fula snutar snackar gatans hårda språk. Ni tänker på slumområden i South Central, på gangsters och gängmedlemmar med autentisk känsla. Skitigt, hårt och realistiskt. Ångest och flagnande tapeter.

Nehehej vad fel ni tänker nu.

Graceland är en polisserie med ett filter av läppglans. Sex löjligt snygga undercoveragenter från FBI, DEA och Customs delar ett hus på stranden i Santa Monica eller annan glassig strand i LA. Alla är deffade, smala och fotomodellsnygga. De är undercover i olika brottsyndikat, för att sen gå hem på kvällen och ta en öl med kollegorna.

Det är som ett ständigt frat-houseparty, fast alla är snutar. Fattar ni hur bra det är? Dialogen är undermålig, plotten är rätt standard (ung valp direkt från Quantico rekryteras för att spionera på chefen i huset, för att ta reda på om han är en skummis), och skurkarna är män med rysk brytning och skjutglada killar från förorten. Det finns inte ett uns realism i Graceland. Det är helt perfekt att sjunka ned i värmen, öppna en kall öl och bara låta sig matas. Mer än så begär jag inte just nu. Till och med hjärnan har semester. Vad väntar du på?

[2013-06-26 22:53]
Anna TS

Exakt min åsikt också! Suits fast i Point Break-miljö. Den ultimata sommarserien.

[2013-06-26 22:53]
Truxton Spangler

Bra text! Jag blev glad.

[2013-06-28 14:40]
ellroy

Någon som har tips på bra komediserier som går nu i sommar?

[2013-07-02 13:05]
KieronVxu

tack för tipset, hade serietorka men plöjde några avsnitt igår. Kräver noll av tittaren!