Weird Science
18-årigt stjärnskott i The Killing

2013-06-25  

Det jag gillade mest med andra säsongen av The Killing var hur vänskapen mellan Holder och Linden utvecklades från knappt någon alls till att pusslas ihop bit för bit till något helt fantastiskt fint. Det starkaste minnet som etsat sig fast i hjärnan är när Holder fixar ut Linden från mentalsjukhuset – ett stort ögonblick som innehöll så mycket respekt mellan två personer att det var svårt att hålla tårarna borta.

I den tredje säsongen, som just nu visas på Netflix här i Sverige, är det kemin mellan Holder och den unga Bullet som får mig att fullständigt smälta i tevesoffan. Efter ett helt klart stormigt första möte har relationen nu utvecklats till ett underhållande munhuggande, men också i senaste avsnittet – värme och respekt dem emellan. Bex Taylor-Klaus, det 18-åriga stjärnskottet som spelar Bullet imponerar verkligen i alla scener hon är med i. Hon stack ut och satte ett stort avtryck redan från start med sin tuffa attityd och är just nu den intressantaste karaktären på teve.

Och visst är det så att serien nu är helt avknoppad från Forbrydelsen. Från att ha varit en karbonkopia i första säsongen så kämpade den enormt mycket i andra säsongen med att försöka stå på egna ben, men det usla karbonet låg fastklistrad mellan serien och tittaren och svår att bli av med. Men när jag tittar på den tredje säsongen så ägnar jag faktiskt inte en enda tanke åt att det finns en Sarah Lund någonstans därute i världen (Island… eller Sydamerika?). Det är verkligen jätteskönt – och ett starkt bevis för att The Killing nu är en serie med egen identitet och kraft.

[2013-06-25 22:04]
jullan

Håller med, gillar henne skarpt!
Lite trist bara att i nästan alla intervjuer/artiklar jag läst om henne måste skribenterna poängtera att hon faktiskt är straight och inte särskilt androgyn, till skillnad från hennes rollfigur.
Jag har svårt att se vad det har med saken att göra.

[2013-06-28 23:12]
KG

Tycker tyvärr att hon ofta balanserar på, och korsar, gränsen till överdriven. Gillar dock starkt relationen mellan henne och Holder.