Weird Science
Kanal 5 plockar bort Hannibal från tablån

2013-05-03  

För er som följt Hannibal i svensk teve kan jag meddela att Kanal 5 har plockat bort serien från tablån på grund av dåliga tittarsiffror. Det är synd att inte tittarna har hittat dit när Kanal 5 varit snabba med visning – för det är ju en sevärd serie. Men det var snällt att de väntade med att plocka bort den så att vi fick se det stoppade avsnittet. Enligt Kanal 5 återkommer serien den 17 juni.

På tal om det stoppade avsnittet: i tisdags dök det upp på amerikanska iTunes. Bryan Fuller twittrade genast ut nyheten. Inte så fräscht, det var ju faktiskt Fuller som tog kontakt med NBC för att stoppa det. Har han ångrat sig helt plötsligt? Nu släppte de alltså avsnittet på Itunes – efter att episod 5 visats i teve. Hela den här historien är verkligen konstig. Jag tyckte inte avsnittet var så obehagligt och är faktiskt lite förundrad över att det stoppades överhuvudtaget. Jag har sett betydligt värre under de här veckorna än just detta – fast, förstås, kanske inte där barn tar till vapen mot andra barn…

Vad tycker ni som sett det? Var det rätt av NBC och Fuller att stoppa det?

[2013-05-03 12:53]
Jenny

Såg det häromdan och är smått förvirrad. Det var knappast det ”värsta” avsnittet i serien. Svampen och änglarna tidigare i säsongen gjorde mig definitivt värre till mods, och jag förstår inte riktigt hur det avsnittet skulle uppröra folk. Konstigt, minst sagt. Och just att det släpptes så fort efter den egentliga releasen.
Tråkigt att Kanal 5 stoppat det, få bara hoppas att serien själv får tillräckligt höga siffror för att inte ställas in!

[2013-05-03 16:14]
Hannibal i kris? Kanal 5 och amerikanska KSL plockar bort serien | Filter

[…] här hemma har Hannibal stött på problem. Enligt Weird Science kommer Kanal 5 att plocka bort serien från tablån på grund av dåliga tittarsiffror. Trots det […]

[2013-05-03 20:19]
Molly

Som jag skrev under förra inlägget, fattar inte alls varför just det här avsnittet plockats bort. Tycker inte det var speciellt hemskt eller känsligt .. ?? Försöker man skapa en hype runt serien genom att stämpla den som ‘far out’?

Det jag retar mig lite på i själva serien är Mads Mikkelsens dialekt, som är subtilt, men ändå distinkt, dansk.

[2013-05-03 20:42]
Lars

Att Kanal 5 plockar bort något pga av dåliga tittarsiffror måste väl läsas som att de inte nått nog höga siffror i tänkt målgrupp, dvs män mellan 18 och 45. Låga tittarsiffror rent generellt kan ju inte vara något direkt ovanligt i den kanalen liksom ;-)

[2013-05-04 01:41]
Bobby

Som Lars säger, hur kan det förvåna någon att kanal 5 har dåliga tittarsiffror? Jag tror inte man kan säga någonting om seriens kvalitet baserat på att ingen kollar på kanal 5.

[2013-05-04 09:06]
Anna M

Tyckte jag har sett mycket saker som är värre..även i Hannibal. Mikkelsens dialekt är lite småjobbig, men han är en bra Hannibal utan att stjäla från Hopkins eller Cox’ tolkningar.

[2013-05-04 20:03]
SweepThe Leg

Har sett avsnittet.
Måste vara ett noggrannt och cyniskt uttänkt pr-trick.
Slumpmässigt avsnitt av NCIS(obduktionerna),Criminal Minds eller L&O SVU gör mig mer illa till mods.
Lecter är väl uppväxt i Litauen bl.a? Så det är ju rimligt att han har en brytning(till skillnad från Hopkins gestaltning av Lecter)? Om den sen är helt korrekt går ju grotta ner sig i (för lingvisterna).

[2013-05-06 12:46]
Klas

Jag tror det är fler än jag som stött på följande scenario: Jag läser om Hannibal i media, blir intresserad och inser att jag missat det första avsnittet. Checkar Kanal 5 Play och där kan man såklart inte se det i efterhand om man inte är beredd att betala för tjänsten. Då beslutar jag mig för att strunta i den serien.

Det var för övrigt exakt likadant med Allt faller på tv4 där jag såg det första dubbelavsnittet, missade nästa och kunde inte se det i efterhand varvid jag slutade följa den oxå.

[2013-05-06 17:39]
Anna M

Hoppas inte serien blir nedlagd. Det vore himla trist.

[2013-05-07 19:33]
Andreas

Man behöver inte kunna allt – men märkligt att kokettera med sin okunskap om TV-ekonomi (refererar till kommentarerna om Kanal 5:s tittarsiffror).

[2013-05-07 21:59]
Mimmi

Denna tittare hittade dit, men valde att lämna efter tre avsnitt. Helt ordinär thrillerserie ju? Alldeles för lite Hannibal, och väldigt märkligt upplägg – som om vem som helst får jobba med FBI när som helst? Trovärdigheten funkade inte alls för mig.

[2013-05-08 12:03]
Molly

@Mimmi, tror att man måste ge serien lite mer tid än 3 avsnitt – liksom ex House, bygger Hannibal på ett fall per avsnitt ytligt sett, medan den ‘riktiga’ handlingen pågår undertill, vid sidan om. Man måste ge sig själv tiden den tar att komma in i den strömmen. Såg precis avsnitt 6 och kände ett euforiskt ”Äntligen!” som jag inte ska spoila här.

[2013-05-08 17:46]
Olle

Har sett alla hittills visade avsnitt i USA, inklusive det bortplockade. Men jag har inte fastnat för serien alls. Den är estetiskt tilltalande, särskilt de snygga ”drömmarna”. Resten av serien liknar en vanlig procedural, med en pytteliten twist. Inte nog för att jag ska gilla serien särskilt. Har inte bestämt mig för om jag kommer fortsätta titta eller inte.

Vad gäller det plockade avsnittet är jag helt clueless. Väldigt lustigt. Men så är de ju överkänsliga vad gäller sånt här i USA också. Det är inte första gången en serie får ändringar efter en verklig händelse.

[2013-05-10 13:11]
Palmodovar

Jag rör ihop det lite här, vilket avsnitt var egentligen bortplockat i USA, det med änglarna? Om inte, vd heter i så fall det avsnitt som plockades bort?

[2013-05-10 13:58]
Jimmy

Palmodovar,inte det med änglarna. ”Ceuf” heter det bortplockade avsnittet.

[2013-05-10 20:52]
SweepTheLeg

Börjar så smått störa mig på den ”dramatiska” musiken i bakgrunden(som alltid är där), även när de pratar om till synes triviala saker.
Men självklart pratar de aldrig trivialt, *allting* ska ha en symbolik nuförtiden(SUCK!).
Lite väl pretensiöst, va?
Fortfarande bättre än ”The Following”, som man kan kolla på för att få sig ett gott skratt.
[Classic Poe!]