Weird Science
Grabbgubbe deluxe

2012-09-10  

Att bygga en serie på premissen att unga tjejer vill ligga med Charlie Sheens rollperson Charlie Goodman känns både nytt och fräscht. Som ett superinnovativt grepp.  Som en berättelse som aldrig berättats förut av någon.

Att bygga en serie på att alla unga tjejer vill ligga med Charlie Sheen och att han dessutom föredrar lite korkade unga brudar känns oerhört nytt. Som det där lilla stråket lime som gör drinken extra god. Det lilla sexiga körsbäret på kakan. Hurra!!

Och visst. Är man Charlie Sheen så tänker jag mig att han säkert får ligga med en del unga tjejer. För att han är kändis och för att det är så det kanske fungerar i Hollywood, hur mycket man än önskar att det inte vore så. Så för Charlie själv är seriens premiss kanske högst realistisk? (Jag spekulerar här.) Är det en del av Charlie Sheens varumärke att han ligger mycket med nittonåringar, och att han därför förväntas tilltala en speciell målgrupp – grabbgubbar som ligger med lammkött?  Eller vem är det som ska gilla Anger Management? Ja, inte är det vi som gillar mångfacetterade rollpersoner, och gärna kvinnliga sådana. Inte är det vi som tycker att premissen terapi-drama verkar intressant. Nä, Anger management är för målgruppen som gillar saker som burkskratt och skämt om killar som tänker med kuken. Och det har vi aldrig sett förut. FX har beställt 90 nya avsnitt. Så nu hoppas vi på säsong 2! Och säsong 3! Och säsong 4!  Och säsong 5! Hurra!!

 

[2012-09-11 07:23]
Richard

Håller helt med, Anger Management är en väldigt trött serie. Inte bara är upplägget sunkigt. Skämten kommer som upplagda smashar i rundpingis, ibland väntade jag t.o.m. på en trumvirvel, dessutom är kemin mellan skådisarna minst sagt dålig. Eller vad vet jag. Lade ner tittandet efter premiärkvällens dubbelavsnitt.

[2012-09-11 08:00]
Kjell

Samma här, såg de två första (eller, 12-13 minuter av respektive avsnitt innan snabbspolning tog vid) och häpnade över sunkkänslan – både produktionsmässigt och allmänmänskligt (psyskologiskt/samhällsattitydmässigt/moraliskt). Men, Anna-Karin, blir det alltså ett ”tema” att Charlie bufflar efter sex med unga tjejer? Såg inget av det i början.

[2012-09-11 08:55]
Anna-Karin

Att han detjtar väldigt unga kvinnor är ett genomgående tema, ja. Men inte att han bufflar sex, det är oftare de som vill ha sex med honom, tänka sig. =)

[2012-09-11 09:54]
Tito Puente

Lyssna på Jay Mohrs podcast (Mohr Stories) med Charlie. Även avsnittet med Jay Leno var grymt – fick mycket (förnyad) respekt för bägge.

[2012-09-11 10:30]
D

Aldrig gillat Charlie Sheen men fick ändå lite hopp när jag först hörde att hans nya serie skulle ligga på FX att han kanske inte tänkte göra en oerhört konventionell sitcom med publikskratt utan att man kanske kunde hoppas på att han skulle göra en fiktionaliserad version av sig själv likt Larry David i Curb Your Enthusiasm. En serie som tog avstamp i hur han hade fått sparken från sin stora sitcom och varit ute på en usel stand up-turné och nu skulle försöka kämpa sig tillbaka till toppen men ständigt stötte på motgångar. Med bra manusförfattare och en Sheen som hade haft lite självdistans och bjudit på sig själv så kanske det kunde ha blivit bra på riktigt. Nu tog de istället slöaste möjliga vägen och jag har inte hört många, ens av hans fans, som tycker den här smörjan är bra.

[2012-09-11 15:28]
Lars

Tycker dessutom att TV6 visar en oerhörd fingertoppskänsla när man köper in den här OCH ”Men At Work”.

[2012-09-11 16:34]
Flemming Hummer

Det är därför vi behöver en ”Male Channel”! (Genialiskt taget patent på av Brunnberg.) Brudar förstår sig inte på humor! Det ska vara känslotjafs, inredning och ”queerpersonligheter” för hela slanten. Tänk en kväll med bara motorsport, militärhistoria och Charlie Sheen! Jo man (male) tackar!

[2012-09-11 17:35]
matte

Är inte det här att kicka in en vidöppen dörr? Jag menar, alla känner till Charlie Sheen’s (offentliga) persona och det är väl självklart att de vill casha in på den exponering han fått just för att han är ett bråkigt manchild med stor aptit på sex?

Sen tror jag att den här serien lockar exakt samma personer som uppskattar 2 1/2 män, för det var ju bara en konstant radda set-ups för att tv-Charlie skulle hamna i trassel för att han legat, druckit, pundat eller bettat (med avbrott för några skämt om hur Allan är osäker och avis).

[2012-09-11 19:57]
Molly

matte, håller inte alls med! 2 1/2 män var ju jätterolig och bra på en massa olika sätt, inte alls sunkig som flesta ‘normala’ sit coms typ Jim’s World osv. Förhållandet mellan de skadade bröderna Harper och framför allt med den lille halvmannen Jake var superbt i all sin enkla mänsklighet. Nu, med Ashton-karikatyren i mitten, är det inte alls lika speciellt faktiskt.

[2012-09-11 20:32]
matte

Molly: Ja, där är vi då helt oense. Tycker tvärtom på precis alla punkter :)

[2012-09-11 21:22]
Paul Stjernberg

Har insett att jag inte är ett dugg manlig.
Jag HATAR motorsport och militärhistoria.
Charlie Sheen har inte gjort något vettigt sedan ”Hot Shots 2″.
Tack för den insikten.
Undrar varför jag inte känner mig ett dugg ledsen.
Kanske beror det på att jag skiter i det.

[2012-09-11 22:43]
Z

Molly: Du skojar va? Säg att du skojar…

[2012-09-12 01:28]
Richard

@Lars: +1 på den. Dock så är väl den smörjan redan nedlagd.

I övrigt undrar jag om någon har hunnit se piloten av Matthew Perrys nya komediserie och vad ni i så fall tycker och tänker om den. Själv blev jag lite överraskad över hur mycket jag gillade det jag såg.

[2012-09-12 07:46]
Kjell

Richard: Jag vacklade lite fram och tillbaka men insåg efter ett tag att 1) rollgestalterna känns inte på riktigt (som när Perry fick sitt utbrott i garaget, skulle vara emotionellt men blev mest ett ”jaha”) och 2) jag ogillar Gökboet-slut å det grövsta.

[2012-09-12 10:01]
JET

2 1/2 Män (som faktiskt borde heta ”2 1/2 man”, i singularis, alltså – precis som att man inte säger ”två och en halv minuter”) är en av de där serierna vars största syfte i mitt liv är att sålla bort folk jag inte tänker diskutera humor med. Lite grann som Springsteen med musik, Dan Brown med litteratur och Michael Bay med film.

[2012-09-12 11:38]
Molly

:D

[2012-09-12 12:25]
matte

JET: haha, kan helt relatera till den inställningen. Men när någon orerar om hur lysande en helt värdelös serie eller film är så dras jag allra oftast in i samtalet av den enkla anledningen att jag MÅSTE få veta vad personen uppskattar med dyngan :)

[2012-09-13 00:22]
Mister M

Den humor som fanns ett tag i 2 1/2 män byggde på skillnaden mellan Charlie och hans bror. Alan hade inte alls lika lätt att få snygga tjejer men hade å andra sidan högre moral och var mer kultiverad. Sen blev Alan efterhand nån slags mini-Charlie och då försvann alla poänger, inte för att de var så många till att börja med. Innan jag läste den här artikeln trodde jag att det enda positiva med Anger management var att Charlie INTE riktade in sig på unga tjejer, jag vet inte hur gamla de ska föreställa i serien men hon som han har sex med spelas av en 40-årig skådespelerska och ex-frun spelas av en 42-årig? Men då har jag bara sett tre avsnitt alltså.

[2012-09-14 13:33]
Jimmy Håkansson

Den här serien får Two and a half men att framstå smart. Det är så mycket fel med den här serien att jag inte vart jag ska börja. Har pga arbete kollat på nästan hela första säsongen. Det fanns dock ett, men endast ett, tillfälle där jag fnissade till. Men då var det för något som den gamle gubben i terapigruppen sa och inte Charlie, trots att han har 98% av all skärmtid.

Vidare hade Two and a half men ett uns av mörker: en lång rad skilsmässor och en kärlekslös barndom. Anger Management har inget utöver en Charlie Sheen post-sammanbrott.

[2012-09-15 15:33]
sylver

am är inte skitbra. Men om valet står mellan att ha en möjlighet att se sheen spela avslappnat och effortless och att inte göra det så föredrar jag att se det framför en dussinserie utan charlie.
Skillnaden är att få skådespelare har samma glimt i ögat som charlie. Finns fö ett stråk av mörker bara baserat på att sheen gör serien ;)

[2012-09-20 20:29]
SweepTheLeg

Jag undrar lite hur det funkar med det ”logistiska”?
90 avsnitt kommer de väl *aldrig* hinna avverka innan Charlie Sheen dör?
Men de kan ju spela in en helvetes massa program samtidigt eftersom de kan konceptet och serien är ”tidlös”….hahaha