Weird Science
Pappa Buchanan och tonårsdotter Chloe

2006-04-27  

24 gör saker man aldrig sett serien göra tidigare. Och då menar jag inte bara den här bisarra, nya anarkin som får intrigen att kantra mot ödesnycker i stället för mot en djävulskt genomjobbad terrorist-masterplan, eller den dramatiska dödssiffran på CTU, nej, det jag faktiskt gör störst ögon åt är alla dessa små, små saker en hängiven 24-fan kan hetsa upp sig över: som när Jack Bauer hällde upp en whisky, eller som nu senast, när Chloe på flykt satte upp en tillfällig sambandscentral hemma i suspenderade Bill Buchanans mexitegelvilla: »Din hem-pc får duga, men den är patetisk«, snäser hon, och sen, medan Chloe börjar kommunicera med Jack nånstans därute, börjar Buchanan koppla om sladdarna till sin plasma-teve i bokhyllan, för att få en större skärm än den hans patetiska pc kunde erbjuda. Han ser precis ut som hennes pappa, och hon som hans lynniga tonårsdotter.
Chloe gör livsviktigt jobb för rikets säkerhet samtidigt som hennes chef drar om en DVI-kabel bakom teven…sånt ger mig rysningar.

[2006-04-27 10:21]
ban~ken

De där elgitarr-riffen som har dykt upp i vissa sekvenser i några av de senare avsnitten är något nytt, tror jag, och aningen distraherande. Vad tycker du om Audrey nu?

[2006-04-27 12:07]
Kjell

Ja, vad ska man tycka om Audrey? Å ena sidan är hon fortfarande enormt enerverande, å andra sidan så central i handlingen att man inte längre känner att det är jobbigt när det kommer en Audrey-scen, vilket annars är det typiska symptomet på att man inte går ihop med en teveseriekaraktär. Och musiken har jag redan tidigare hyllat, jag älskar det där utdragna "gitarrtemat", varje gång ekomattorna spricker upp i det ypperliga "agent-riffet" känns det som om denna genre – James Bond Theme-genren – fått sin definitiva uppdatering. Den där bombastiska politisk-action-musiken som hördes under de första säsongerna, och som nu hörs i The Unit, är helt borta och ersatt av tablåns mest spännande soundtrackmusik just nu.

[2006-04-27 17:04]
Eli

Måndagens avsnitt var riktigt bra. Och jag älskar hur Logan bara blir ondare och ondare, på det där patetiska nästan lite kuvade sättet.

[2006-04-27 18:33]
Knurf

Hej Kjell! Man kan väl inte lurka runt här i evighet utan att tacka för en fenomenal och alltid lika slipad blogg heller. Tackar!

[2006-04-27 23:33]
Conan

Jag tinade ordentligt gentemot Audrey när Henderson höll henne som gisslan och hon tvingades gå de där metrarna i ladan med blodet droppande utefter armen. Alltså, inte på nåt sadistiskt sätt utan bara för att situationen var så fruktansvärt laddad. Hennes otroligt snygga vita kappa spädde på dramat. Samt det faktum att det eventuellt fortfarande finns en liten möjlighet att hon är inblandad i konpirationen. Eller ska man släppa det spåret för gott?

[2010-02-07 21:47]
Weird Science » Inför 24-Sverigepremiären (2): Catchfrasens meta-återkomst

[…] att inte tala om när Bill Buchanan trasslade med sladdarna bakom sin plasmateve i en obetydlig, men för fansen jublande, hemmascen i säsong […]