Weird Science
Jack Bauer häller upp en whisky!

2006-03-21  

För första gången på fem säsonger tycktes tiden vara inne. Vi skulle få se Jack Bauer inmundiga lite välbehövlig – och välförtjänt, får vi väl säga – vätska. Och han skulle inte nöja sig med vatten, heller.
Detta – 22 minuter in i gårdagens episod 14 – var ett stort ögonblick i 24:s historia. Agent Bauer, i sin eviga kamp mot klockan, tog sig plötsligt tid att ställa sig vid ett barskåp, slänga i lite is i ett tumblerglas och klucka upp en rejäl whisky!
Och det såg så casual ut att det skulle kunna vara en paus i inspelningen, som om kameran bara fortsatt rulla efter regissörens »cut!« och vi ser Kiefer kliva ur sin roll för fem minuter med en politiskt inkorrekt virre i soffan.
Men, tillbaka till scenen: typiskt nog klunkade han inte i sig den själv. Vilket var ungefär lika imponerande som det var en besvikelse. Jack Bauer gav glaset till den tyske agenten som inledning på en kritisk förhandling. Varpå han själv satte sig ner på yttersta kanten av fåtöljen mitt emot. Fokuserad, alltid redo, aldrig i behov av något att äta eller dricka.

[2006-03-21 12:40]
Michael

Men vilket jävla avsnitt annars va! Audrey Reins, who’d a thunk it.

[2006-03-21 16:53]
Måns

Vilken jävla säsong, snarare…

[2006-03-21 17:20]
tunnelbacken

Är det bara jag som fattade tycke för den tyska agenten? Han hade huvudpersonsegenskaper och jag skulle gärna se en tysk spinoff med agent Stoller som europeisk motsvarighet till Bauer.

[2006-03-22 00:32]
Martin J.

Påminde inte den tyske agenten med kraut-skotsk-engelsk accent otroligt mycket om killen-i-källarvåningen i Lost, med australisk accent?

[2006-03-22 08:29]
tunnelbacken

Jodå, visst är det samme man som spelar Theo Stoller i 24 och Desmond i Lost. Henry Ian Cusick heter han.

[2006-03-22 19:39]
Addison.

Vilken rysare alkomässigt Dallas hade varit om de visat serien i 24-stil.