Weird Science
Hader förgyller Spaced-kommentarer

2008-08-04  

Vi vet sedan tidigare att R1-utgåvan av Spaced är ett av årets mest omtalade DVD-släpp. Tajmingen för Edgar Wright och Simon Pegg att låta en amerikansk publik upptäcka den kultförklarade serien så att säga i fel ordning, efter att den redan lärt känna den engelska duons humor genom deras filmer Shaun of the Dead och Hot Fuzz, är nog ganska genial, trots allt. För mig känns säljknepet att ha en massa amerikanska kändisar bidra till DVD-kommentarspåren dock överflödigt och förminskande – som om Spaced inte kan stå på egna ben. Jag kan dessutom tänka mig få drygare saker än att lyssna på Quentin Tarantino, Kevin Smith, Diablo Cody och andra dönickar tävla om att ösa mest lovord över serien, samtidigt som Wright och Pegg gottar sig åt alla superlativen.

Men så länge som kommentarerna resulterar i små anekdoter som Bill Haders om Michael Bay, är nästan allt förlåtet. SNL-aren Hader sitter med Edgar Wright under ett avsnitt, och levererar en kort och mycket rolig historia om när han träffade Bay på en fest på The Playboy Mansion i Los Angeles. Anekdoten har inget med Spaced att göra, men vad gör det? Lyssna här: Hader om Bay

[2008-08-04 13:43]
Kim

hehe :)

vill bara passa på och tacka för tipsandet av spaced också — helt besinningslöst bra serie, fattar inte hur jag har kunnat missa den. just nu gillar jag den till och med mer än the office, men det kanske bara är tillfälligt

[2008-08-04 13:54]
A

”Jag kan dessutom tänka mig få drygare saker än att lyssna på Quentin Tarantino, Kevin Smith, Diablo Cody och andra dönickar tävla om att ösa mest lovord över serien, samtidigt som Wright och Pegg gottar sig åt alla superlativen.”

Låter skitkul att sitta och lyssna på QT och Kevin Smith tycker jag. Spaced är rätt skön för övrigt. Upptäckte den också genom Weird Science.

[2008-08-04 14:49]
eff

Det som förvånar mig mest är att Bay ju baserat på detta verkar besitta en självdistans som är större än noll. Min värld rasar samman, referensramarna existerar inte längre.

[2008-08-04 15:26]
Kjell

Bay är en storfavorit. Avsnitten av den där regissörs-reality-tävlingen förra sommaren där Michael Bay satt i juryn var fantastiska. Vilken man.

[2008-08-04 17:12]
Per

I Bay-sammanhang får vi aldrig glömma att både ”The Rock” och ”Transformers” är kanonrullar! (Oförtjänt hånade ”The Island” var inte så pjåkig den heller.)

[2008-08-04 17:59]
Kjell

Älskar The Island.

[2008-08-04 22:03]
JET

Jag stod för all del ut med The Rock. ”It does what it says on the box”, som man säger. Men Transformers… När den tuffa ”svarta” roboten presenterar sig höll jag på att få pinsamhetshjärnblödning, och då var det ändå Rifftraxversionen jag såg på. *rys*

[2008-08-05 00:11]
oggy

Har aldrig sett Spaced, men skulle vilja gilla det. Dessvärre tyckte jag Shaun of the Dead var rätt jävla löjlig rent ut sagt så jag är rädd att vi inte matchar. Vilket i förlängningen får mig att tvivla på om jag nånsin kommer gå på fest på Playboy Mansion.

[2008-08-05 00:11]
oggy

Förresten, vad var det för regissörs-reality-tävling? Låter bra.

[2008-08-05 08:01]
Kjell

The Lot hette den. Skrev om den här:

http://www.weirdscience.se/?p=418

[2008-08-05 23:04]
Per

Hehe! Måste köpa nya boxen.