Weird Science
Här kommer Kwådd

2009-09-25  

Innan jag häromdagen såg de två första avsnitten av Mannen under¬†trappan hade jag hört att serien börjat bra men ändå var seg och ointressant, samt att mamman i familjen var felcastad.

Först var jag beredd att hålla med, men jag har ändrat mig. Det låga tempot bara förhöjer spänningen, som faktiskt finns där hela tiden, och jag minns känslan från när man såg Twin Peaks – det händer i stort sett ingenting men hela tiden är man livrädd.

Och¬†att Frida Westerdahl inte skulle passa i rollen som Paula kan jag inte hålla med om. Hon förstärker känslan av att Fredrik (Jonas Karlssons rollgestalt) inte riktigt känner sig värdig sin vackra och talangfulla hustru, och när han börjar gå mot galenskap känns förhållandet än bräckligare. Det som kunde ha varit Lilla huset på prärien förvandlas till The Shining.

Efter att ha sett de här två första avsnitten kände jag en sådan stark lust att veta hur det går att jag sänkte mig till den låga nivån att googla på boken. Men allt jag hittade var att någon skrev att slutet är »för bra att avslöjas, måste läsas«… Och en arbetskamrat som läst boken och sett de två första avsnitten vägrar avslöja slutet, men sa att det snart bara blir värre och värre (med betydelsen spännande förstås).

Längtar till del 3 på söndag!