Weird Science
Så typiskt Telia

2013-06-24  

När HBO Nordic kom till Telias digitalteve så lanserades också ett programbibliotek med de allra tyngsta HBO-serierna, både gamla och nya avsnitt, plus material från andra bolag. Problemet var att hela biblioteket var i SD. Jag slutade titta på SD-material för några år sedan, jag klarar inte av det. Att se teveserier och filmer i SD är lite som att se på en gammal utsliten VHS.

När Telia lanserade HBO så ställde jag självklart frågan om när det kommer HD-material till programbiblioteket. Jag fick svaret att de »i starten prioriterade SD, för att få ut alla titlar så fort som möjligt«, men att det snart skulle komma även i HD. Det var den 15 november. Men sedan gick tiden och ingenting hände. I stället fick jag pricka in tablån på måndagar för att se nya HBO-serier i riktig HD. Inget fel med det, men det vore ju underbart att få bestämma själv när jag vill se – och ges löften om ett programbibliotek så måste de också infrias. Jag kontaktade Telia flera gånger och frågade hur det gick med HD-materialet – »håll utkik« var svaret varje gång. I våras blev jag så trött på att »hålla utkik« att jag bestämde mig för att säga upp hela teveabonnemanget (med tre månaders uppsägningstid) hos Telia och gå vidare till en annan operatör.

I veckan upptäckte jag att det nu tillkommit två nya bibliotek: HBO HD och HBO Full HD. Jag har kollat runt lite och de allra flesta titlarna verkar finnas där i fungerande Full HD, vilket ju är fantastiskt, en dröm. När jag googlar efter lite information så upptäcker jag att Telia smyglanserat detta den 11 juni – utan att ha skickat ut någon information till mig som är kund (någon annan som fått info om detta?). Och det där »snart« blev alltså sju månader.

Nu sitter jag med ett imponerande och växande programbibliotek från HBO i Full HD  hos en bedrövlig teveoperatör som jag gladeligen sagt hejdå till. Det får väl bli en förlängning av abonnemanget som avslutas om några veckor ändå. Det tar emot, men det går nog inte att lämna nu. Det är ju Full HD!